Харвардски учени направиха сензационно изявление. По думите им онези, които се опитват

...
Харвардски учени направиха сензационно изявление. По думите им онези, които се опитват
Коментари Харесай

Ограничаването на въглехидрати не води до нищо добро

Харвардски учени направиха сензационно изказване. По думите им тези, които се пробват да отслабнат, изключвайки кифлите и кексчетата от диетата си, вечно са понижили продължителността на живота си. Откритието е направено от откриватели, работещи в болница в Харвардското здравно учебно заведение.

Резултатите от проучването, оповестени в тясно профилирано списание, незабавно се появиха на първите страници на водещите международни медии.

По-рано се смяташе, че цялостното отменяне на простите въглехидрати е основата освен на здравословното хранене, а е и основата, на която се градят най-популярните модерни диети. Оказа се обаче, че всички тези ограничавания не водят до нищо положително. 

Проучването включва към триста хиляди души. Изследователите в продължение на доста години изследват диетата, заболяванията, онкологичните проблеми на доброволците. Те били хора от разнообразни националности на възраст от 44 до 70 години. Като се имат поради полът и възрастта, откривателите правят оценка връзката сред приема на въглехидрати и смъртността. Резултатите били невероятни. 

" Човек, несъмнено, може да живее без въглехидрати, само че се оказва, че за множеството хора това е пътят към преждевременната гибел! "  казва Уолтър Уиллет, професор в университета в Харвард, осведоми сайтът zdrave.to
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР